Categories

RECEPTION DESK

RECEPTION DESK RECEPTION DESK5 RECEPTION DESK4 RECEPTION DESK3 RECEPTION DESK2
Reception Desk designed for the Newham Collegiate Sixth Form Centre.
Among the various unique feature of this Grade II listed building, the design has been inspired by the brick construction of the external façade.
Reminiscence of the classical feature and also symbol of the inherent language of the building fabric, the texture of the main front is brought into the building creating continuity between the outdoor and the entrance hall to the reception desk.
The brick module, reproduced with wooden blocks, is an homage to craftsmanship, to the science of building and construction, which all adhere to the technical college.
The design of the reception desk plays with transparency in order to create a dialogue with the interior finishes of the hall.
By working with light as well as with the materiality of the wood the aim is to create also movement and transition into the space.
The reception desk does not want to present itself as a front but as three-dimensional object that guides the visitor from the entrance towards the inner corridors and staircase.
Faceted and dynamic, the desk aims to be discovered and not to impose its presence onto the atrium.

Share